Vtwonen: hét grote voorbeeld van een 360-gradenmerk

Wat doe je als je niet drie weken op vakantie naar een ver land mag? Of als je thuis moet werken? Dan ga je je focussen op je eigen huis en tuin. Voor vtwonen is het mede daardoor een fantastisch jaar geworden. Maar dat heeft het merk wel zelf gedaan natuurlijk! De redactie ging keihard aan de slag op werkelijk álle fronten. Vtwonen pakte – nog ver voor de corona – overigens eerst flink uit op de Woonbeurs met een vtwonen City. De drie inspiratiehuizen, het vt-café, het workshopplein en de insta-fotoboxen trokken veel bezoekers. “Een enorme verbetering, die nieuwe opzet”, vindt de jury.

Over vernieuwing gesproken: in 2020 was er een paar maanden lang elke keer een nieuwe lancering. Daarbij keek het merk goed naar de barometer van de samenleving. DIY, tuinieren en verbouwen waren tijdens de lockdown dé hit, dus bracht vtwonen specials over deze onderwerpen uit. Ook slim: tips geven op Instagram, een succesvol vtwonen College opzetten (uitverkocht!) en een leuk zomerboek uitgeven voor de thuisblijvers.

Totaal nieuw waren dit jaar ook de Happy Days in samenwerking met webshop fonQ, waardoor de verliesgevende eigen webshop verleden tijd werd. Van rode cijfers naar knalgroene cijfers: want de omzetten van die kortingenweek waren mega. Als koningin van de samenwerkingen vult vtwonen eigenlijk al jaren een deel van de kassa met e-commerce. Een fantastische stayer is het televisieprogramma ‘Weer verliefd op je huis’, dat nog altijd een kijkcijferkanon is (800.000 kijkers).

De jury: “vtwonen is al een lange tijd een gevestigd merk. De stabiliteit die het merk heeft, is indrukwekkend. Maar uit de vele activiteiten van afgelopen jaar blijkt ook dat de redactie zich nonspot aanpast aan de tijdgeest. De hoofdredacteur Nicolette Fox speelt daarin een grote rol. Ze is zichtbaar en haar koers is dat ze de hele redactie aanspoort om multimediaal te denken en dat zie je inderdaad terug. Met onder andere twaalf seizoenen tv met ‘Weer verliefd op je huis’ en met meer dan 25 vtwonen-collecties bij 16 verschillende partners, was en is vtwonen absoluut een trendsetter in crossmediaal uitgeven. Daarmee is vtwonen volgens de jury hét keurmerk geworden van een 360-gradenmerk. Dat wordt van harte beloond met een Mercur Magazinemerk van het Jaar.”