Jury Mercurs 2017

Onder voorzitterschap van Derk Haank, buigen deze zeven wijze mannen en vrouwen zich over de inzendingen voor de Mercurs 2017. Een inspirerende en bonte mix professionals!

Mercurs juryvoorzitter Derk Haank (CEO Springer Nature en voorzitter NUV-bestuur)

Derk Haank bekleedde diverse managementposities binnen Elsevier Science in Oxford en Londen voordat hij in 1991 voor Elsevier Nederland ging werken als algemeen directeur van Misset en twee jaar later ook van Europe Reed Elsevier. In 1998 werd hij algemeen directeur van Elsevier Science en bestuurslid van Reed Elsevier. Zes jaar later maakte hij de overstap naar Springer, waar hij elf jaar lang algemeen directeur was van Springer Science+Business Media. Sinds 2015 is hij algemeen directeur van Springer Nature. Derk is voorzitter van het Nederlands Uitgeversverbond en bestuurslid bij AVROTROS, KPN en Eisma Media Groep.

Teun Gautier (Uitgever De Coöperatie)

Teun Gautier was tot 2015 directeur/uitgever bij De Groene Amsterdammer. In die rol was hij betrokken bij de start van De Correspondent. Ook richtte Teun Publeaks op. Sindsdien houdt hij zich bezig met de heruitvinding van vitale en duurzame modellen voor de exploitatie van journalistiek. Hij is bestuurslid van Vereniging Veronica, Radio Zamaneh en ex-voorzitter van de Raad van Toezicht van Pakhuis de Zwijger. Bij De Coöperatie is hij verantwoordelijk voor de omzetgeneratie, partners en financiën. Foto: Bob Bronshoff

Robert van den Ham (Managing Director Currus Media)

Robert van den Ham heeft voor verschillende uitgeverijen gewerkt in diverse redactionele functies (print en online). In de meest recente jaren van zijn werkende leven was hij hoofdredacteur van AutoWeek en uitgever van Voetbal International. Robert werd in 2013 gekozen tot Hoofdredacteur van het Jaar en een jaar later tot Cross Media Man van het Jaar. Sinds kort is hij managing director van het internationaal opererende Currus Media House.

Nicolette Hulsebos (Uitgever/hoofdredacteur FONK)

Nicolette Hulsebos heeft ruime ervaring als uitgever/hoofdredacteur. In haar eigen uitgeverij, met ReclameWeek en Identity Matters, vanaf 2009 met FONK Magazine. Van 1986 tot 1994 was Nicolette naast uitgever/directeur ook sales director en adjunct-hoofdredacteur bij NieuwsTribune, het huidige MarketingTribune. Foto: Patricia Ramaer

Nathalie Peters (Head of digital transformation IPG Mediabrands/voorzitter IAB)

Nathalie Peters is sinds zeventien jaar werkzaam in de media en digitale creatieve industrie. Haar eerste werkgever was Wegener, waarna zij achtereenvolgens overstapte naar de bureauwereld, Ogilvy en TribalDDB. Nathalie richtte verschillende online business units op, zoals Ogilvy Interactive en digilogue, Reprise, Cadreon en Spring Creek voor IPG MediaBrands, waar zij tegenwoordig hoofd digitale transformatie is. Nathalie is voorzitter van IAB Nederland en is een veelgevraagd jurylid. Dit jaar vertegenwoordigde zij Nederland bij de Cannes Cyber Lions.

Irena Petric (Directeur Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM)

Irena Petric is haar carrière begonnen bij Cebuco, de promotie- en marketingorganisatie van de Nederlandse Dagbladpers, als hoofd onderzoek en oplagemarketing. Vervolgens heeft ze voor diverse uitgevers gewerkt als hoofd marketing en onderzoek. In 2002 was Irena medeoprichter van Media Craft, consultancybureau op het gebied van media-onderzoek, marketing en sales. Vanaf 2013 heeft ze dit werk voortgezet in haar eigen bedrijf Living Numbers. Irena is tevens directeur van NOM en actief bij verschillende internationale organisaties op het gebied van mediabereik, waaronder EMRO, waarvan zij voorzitter is.

Pieter Schol (artdirector/regisseur Nouvelle Media)

Pieter Schol is een oude rot in het vak. Hij stond aan de wieg van Esquire en was onder meer art director van AvantGarde, Nautique, Safe, Blvd, Credits, BlvdMan, De Pers, L’Officiel, Dif en Vrij Nederland. Hij won in 1999 de Mercur voor het roemruchte treinblad Rails. In 2008 zette hij City Media op dat bewegende content ontwikkelt voor digitale billboards. Hij is mede eigenaar van Nouvelle Media dat redactionele inhoud voor elke digitale toepassing produceert. Ook voert hij de art direction op Dif Digital. En verder zit hij in de gemeenteraad van Rotterdam voor de SP.